• Hur snart har jag pengarna på mitt konto?

  Du får pengarna på ditt konto så fort som möjligt – antingen samma dag som vi godkänner lånet eller senast vardagen efter.

 • Vad blir min ränta?

  När vi har fått din ansökan gör vi en individuell kreditprövning. Här bestämmer vi din ränta och ditt lånebelopp. Räntan på Nordiclån är mellan 7,92% och 21,60%. Din exakta årliga och effektiva ränta framgår av det låneavtal som vi skickar till dig.

 • Hur mycket får jag låna?

  Vi erbjuder lån upp till 50 000 kronor. Hur mycket just du får låna avgörs efter att vi gjort en individuell kreditprövning.

 • Hur ansöker jag om ett Nordiclån?

  Fyll bara i formuläret på den här sidan och skicka till oss, så gör vi omedelbart en kreditprövning. Om du ansöker om lån under våra öppettider får du oftast svar redan inom en timme.

 • Hur betalas lånet ut?

  Det enda du behöver göra är att signera det låneavtal som vi skickar till dig. Om du signerar med BankID kan du få pengarna samma dag som vi godkänner lånet, eller senast vardagen efter. Om du föredrar ett pappersavtal får du det med posten. Vi för då över pengarna så fort vi fått avtalet med din underskrift i retur.

3 tips hur du får bättre koll på din ekonomi

Innan du tar ett lån är det bra att skaffa dig en överblick över din ekonomi och vi vill därför ge dig några tips på vägen.

1. Gör en budget
Hur mycket pengar lägger du varje månad på t.ex. boende, försäkringar, mat, nöjen eller andra fasta utgifter? Lägg in alla utgifter tillsammans med dina inkomster i din budget, så minskar risken att kontot är tomt om du plötsligt får en oväntad utgift som t.ex. ett tandläkarbesök.

2. Bli medveten om hur mycket du har att röra dig med
Budgeten ger dig en överblick över dina inkomster och fasta utgifter, så att du vet hur mycket pengar du får över varje månad. Då ser du också om det finns utrymme att betala av ett nytt lån. Kanske finns det utrymme för ett lån till det du drömt om, men kom ihåg att om ekonomin blir för tajt är priset kanske för högt. Det vet du bäst själv så var ärlig mot dig själv och låna bara om du har pengar kvar till de fasta utgifterna.

3. Slipp påminnelser – betala via autogiro

Autogiro är både det enklaste och billigaste sättet att betala sina räkningar på. Anslut dig en gång så betalas de sedan automatiskt varje månad. Du slipper besväret med inbetalningskort som kan komma bort – och påminnelserna om du skulle glömma att betala dem.

Budgetmall – färdig att fylla i
Om du inte är van vid att göra en budget kan en budgetmall vara till bra hjälp. Du behöver bara fylla i dina egna inkomster och utgifter, rad för rad, sen räknar mallen automatiskt ut hur stort belopp du får över.

Hämta din Excel-budgetmall här, så kommer du igång.
Budgetmallen är helt privat. Det är bara du som har tillgång till mallen, eftersom du sparar den på din dator.

NORDICLÅN

RÄNTA MELLAN 7,92% - 21,60% (REPRESENTATIVT EXEMPEL* PÅ EFFEKTIV RÄNTA: 27,35%)

Välj lånebelopp:

10.000 :-50.000 :-

Välj önskad löptid:

12 månader80 månader


DIN FASTA MÅNADSKOSTNAD FRÅN**: